Skip to main content

Nordic Walking Instructor

Nordic Walking Basic Instructor NFIB

 

NW Instructor

 

Tomasz Cyran 

Toen ik via onze outdoor-winkel de Nordic Walking-stokken leerde kennen, trok het meteen mijn aandacht. Eerst volgden mijn vrouw en ik les over de stokken zelf en hoe je deze moet gebruiken. Maar ik hield altijd al van wandelen en omdat Nordic Walking nu net dat beetje anders en intensiever is, was ik meteen verkocht. Een jaar later, in 2005, besloot ik een opleiding bij de Internationale Nordic Fitness Organisatie (INFO) te volgen om instructor te kunnen worden. Nadien startte ik met regelmatig groepslessen te geven en zo is de bal helemaal aan het rollen gegaan.

Nordic Walking is een activiteit die goed is voor uw conditie een die tegelijkertijd uw spieren verstevigt. En dit alles in een groen kader.

Met Nordic Walking gebruikt u 90% van uw globale spiermassa.

Resultaat: U verbrandt meer calorieën.

Maar deze sport biedt je nog meer voordelen:

  • je spaart de gewrichten van je onderste ledematen.
  • je verbetert je conditie, kracht, soepelheid en coördinatie.
  • je versterkt je immuunsysteem.
  • je versterkt rug- en buikspieren.
  • je verbetert je houding.
  • je vermindert spierspanning ter hoogte van de nek.

Regelmatige fysieke of sportieve activiteit is goed voor de gezondheid. Het is een natuurlijke manier om vaak voorkomende ziekten te voorkomen en/of af te remmen (cardiovasculaire ziekten, kankers, angstigheid, depressie, diabetes, computer- en/of smartphoneverslaving...).

ALFA Techniek:

A: Aandacht rechte houding. Het doel is een natuurlijke rechte houding van de wervelkolom. Alleen op die manier is anatomisch de rotatie van de schouderas ten opzichte van de bekkenas mogelijk.

L:
Lange arm. Door een lange arm in de uitzwaai- en steunfase krijg je een optimale training van de arm- en schouderspieren.

F: Vlakke stock (flacher Stock) Bij een inzethoek van ongeveer 60 graden vormt de Nordic Walking stok een ideaal steun- en trainingshulpmiddel.

A: Aangepaste paslengte. De paslengte wordt steeds aan de situatie aangepast. Hoe groter de armuitzwaai, des te groter moet de staplengte zijn.